Draagkracht
Aansprakelijkheid

ADVOCAAT
AANSPRAKELIJKHEIDSRECHT: met en zonder contract

Een contract kan dan nog zo waterdicht zijn, op het vlak van aansprakelijkheid kan er altijd discussie ontstaan. En wat als er geen contract is? Hoe bepaal je dan wie er aansprakelijk is? Als jouw advocaat duik ik in het aansprakelijkheidsrecht om te bepalen wie er nu echt verantwoordelijk is en wat dit voor jou betekent.

Wie is er nu eigenlijk in fout?

Buren die zorgen voor overlast, iemand die jouw peperdure erfstuk breekt of een schadevergoeding na dat verkeersongeval waarop je hoopt recht te hebben. In deze situaties kun je niet terugvallen op een contract. We kijken dan naar het buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht om te bepalen wie er nu in fout is.

Bij contractuele aansprakelijkheid is er wel een contract tussen jou en de tegenpartij. En die tegenpartij houdt zich niet aan de afspraken. Denk aan een bouwaannemer die de oplevertermijn niet respecteert. Daardoor moet jij tijdelijk een andere woning huren. Wie draait er op voor die huurgelden? Of wat als een klant niet wilt betalen waardoor jij zelf in financiële problemen komt? Kun je dan een schadevergoeding eisen?

Wat als je zelf aansprakelijk wordt gesteld voor schade die jij veroorzaakt zou hebben?

“Bij aansprakelijkheidsrecht bekijk ik als advocaat wie er in fout is en moet opdraaien voor de geleden schade.”

Heb je een conflict over wie aansprakelijk is?

Draagkracht

Wat doet Draagkracht als jouw advocaat aansprakelijkheidsrecht?

adviseren en onderzoeken

Wie is er verantwoordelijk voor de geleden schade? Heb je recht op een schadevergoeding? Of draai jij zelf op voor de schade? Ik onderzoek de specifieke omstandigheden en adviseer jou over de mogelijke juridische stappen.

bemiddelen bij schadevergoeding

Ik eis in jouw naam een schadevergoeding voor zowel materiële als immateriële schade. Al gaan we eerst in gesprek met de tegenpartij om een geschikte regeling te treffen. Uiteraard ook als jij aansprakelijk wordt gesteld.

juridische procedure opstarten

Als de tegenpartij weigert om tot een goede schikking te komen, dan trekken we naar de rechtbank. Daar verdedig ik jouw dossier met oog voor de feiten en de wet.

Heb je nog nooit een beroep gedaan op een advocaat? Dan vertel ik je graag hoe onze samenwerking verloopt.

Als je schade lijdt

Het is niet fijn om op te draaien voor kosten die door een ander worden veroorzaakt. En vaak zijn er discussies over wie nu verantwoordelijk is. Hoe langer je dan wacht om mij in te schakelen, hoe moeilijker het is om een schadevergoeding te eisen of ertegen in te gaan.

Kun je het conflict niet uitpraten met de tegenpartij? Schakel mij dan zo snel mogelijk in. Dan weet je meteen of het recht aan jouw kant staat en wat de mogelijkheden zijn.

Meer dan advocaat aansprakelijkheidsrecht

Aansprakelijkheidsrecht is een breed begrip en het sluit dan ook aan bij verschillende rechtstakken zoals bouw-, huur-, familie- en contractenrecht. Daarom spits ik mij ook toe op deze rechtstakken. Heb je een probleem en ben je niet zeker onder welk soort recht het valt? Dan zoek ik dat voor jou uit. Valt het niet onder mijn specialisatie? Dan verwijs ik je door naar een advocaat die je wel verder kan helpen.

Draagkracht

Kracht om je conflict te dragen

Pas in mijn rechtenstudies besefte ik waarom ik zo graag advocaat wou worden. Om mensen een stem te geven en om hen bij te staan bij juridische conflicten. Niet alleen in de rechtbank als advocaat, maar ook als luisterend oor en klankbord.

En dat is precies waarvoor Draagkracht staat: ik draag je doorheen het conflict en geef je zo de kracht om ermee om te gaan. Maar vergis je niet. Eenmaal in de rechtbank neemt mijn winnaarsmentaliteit het over en ga ik tot het uiterste.

Aangenaam, ik ben Doreen.