Draagkracht
Bouw

ADVOCAAT
BOUWRECHT: Van contracten tot bouwgeschillen

Bouwen, verbouwen of renoveren: de Belg doet het graag en veel. Maar iedereen die zich eraan waagt, weet dat er risico’s aan vasthangen. Bouwheer, architect en aannemer hebben daarom allemaal baat bij goede overeenkomsten met elkaar. En nood aan een advocaat bouwrecht bij problemen.

Als conflicten bouwwerken overschaduwen

Een gebouw staat er niet op een-twee-drie. Er kan dus veel mislopen tijdens het bouwproces. Bovendien betekent bouwen een enorme investering. Uiteraard voor de bouwheer, maar ook voor (onder)aannemers. Want zij zijn vaak maanden aan het werk en moeten de nodige materialen aankopen. Onbetaalde facturen kunnen hen daarom in financiële problemen brengen.

En wat als er iets misloopt? Wie is er verantwoordelijk voor wat? Of wat met bouwafspraken die niet worden nageleefd? Dan wordt bouwen een complex kluwen van contracten en wettelijke verplichtingen.

“Als advocaat loods ik jou doorheen het complexe kluwen dat bouwrecht heet.”

Lopen de bouwwerken niet van een leien dakje? Vertel mij wat er misloopt.

Draagkracht

Wat doet Draagkracht als jouw advocaat bouwrecht?

contracten controleren

Alle betrokken partijen in een bouwproces sluiten overeenkomsten met elkaar af. Ook met de bouwheer. Vooral die laatste heeft vaak te weinig kennis van een bouwproces om een contract goed te begrijpen. Herkenbaar? Ik kijk graag alle documenten voor je na zodat jij precies weet wat je rechten en plichten zijn.

adviseren bij bouwdossiers

Ik kijk jouw bouwdossier grondig na en zorg dat alles klopt. Als het dan toch tot een procedure komt, dan weet je precies welke stappen je moet ondernemen. Ook adviseer ik om verplichtingen in natura op papier te zetten, zodat we bij conflicten daarop kunnen terugvallen.

bouwgeschillen beslechten

Fouten of vertragingen tijdens het bouwproces, een te late en/of gebrekkige oplevering van een gebouw, schadeclaims … als advocaat vertegenwoordig ik jou bij alle soorten bouwgeschillen. Als het kan, buiten de rechtbank. En anders tijdens een juridisch proces.

Heb je nog nooit met een advocaat samengewerkt?

Als het vertrouwen wankelt

Verloopt de samenwerking met een aannemer of architect niet zoals verwacht? Zie je dingen gebeuren tijdens de werken die echt niet door de beugel kunnen? Of houdt de bouwheer je aansprakelijk voor zaken waaraan jij niet kunt doen? Laat bouwgeschillen niet te lang aanslepen. En vermijd nog hogere kosten, grotere problemen of langere oplevertermijnen.

Of je nu mijn advies wilt als advocaat in bouwrecht of je wilt juridische stappen ondernemen, samen bekijken we de verschillende opties om jouw bouwgeschil op te lossen.

Advocaat bouwrecht en zoveel meer

Met Draagkracht specialiseer ik me in verschillende rechtstakken. Vaak overlappen ze elkaar zoals bij bouw-, aansprakelijkheids- en contractenrecht. Maar ook in huur- en familierecht sta ik mijn vrouwtje. Wil je graag weten bij welke problemen je me als advocaat nog kunt inschakelen?

Draagkracht

Kracht om je conflict te dragen

Pas in mijn rechtenstudies besefte ik waarom ik zo graag advocaat wou worden. Om mensen een stem te geven en om hen bij te staan bij juridische conflicten. Niet alleen in de rechtbank als advocaat, maar ook als luisterend oor en klankbord.

En dat is precies waarvoor Draagkracht staat: ik draag je doorheen het conflict en geef je zo de kracht om ermee om te gaan. Maar vergis je niet. Eenmaal in de rechtbank neemt mijn winnaarsmentaliteit het over en ga ik tot het uiterste.

Aangenaam, ik ben Doreen.