Draagkracht

ADVOCAAT
FAMILIERECHT: Als het leven anders loopt

Je trouwt niet met het idee om te scheiden. Maar het leven is nu eenmaal onvoorspelbaar. Een huwelijkscontract geeft je alvast gemoedsrust voor ‘het geval dat’. Volgt er toch een scheiding die niet zo vlot verloopt zoals je had gehoopt? Dan sta ik je bij als jouw advocaat in familierecht.

Vermijd lijden bij scheiden

Helaas blijft het aantal scheidingen stijgen. En iedereen weet: scheiden doet lijden. Emotioneel maar ook financieel. Gelukkig kun je jezelf voor dat laatste grotendeels indekken.

Voorkom dus onaangename financiële verrassingen als je partner en jij toch uit elkaar gaan. Samen leggen we goede afspraken op papier vast. Je hoeft trouwens niet te trouwen om een contract op te maken. Ook samenwonenden zijn erbij gebaat.

Maar wat als er toch discussies ontstaan over de verdeling van een woning of goederen? En wat als er kinderen betrokken zijn bij je scheiding? Dan is het mijn taak als advocaat om altijd eerst het pad van bemiddeling te bewandelen. Met als enige vraag: hoe vinden we een oplossing die voor iedereen werkt? Lukt dat niet? Dan gaan we pas over tot een juridisch proces.

“Scheiden is lijden, net daarom is het mijn taak als advocaat familierecht om eerst te bemiddelen en dan pas naar de rechter te stappen.”

Heb je hulp nodig voor, tijdens of na je scheiding?
Ik sta aan je zijde.

Draagkracht

Wat doet Draagkracht als jouw advocaat familierecht?

juridisch advies geven

Waarop moet je letten als je huwelijksvoorwaarden vastlegt? Wat zijn jouw rechten en plichten bij een echtscheiding? Wat zijn de gevolgen van bepaalde keuzes? Ik geef je advies en schets realistische verwachtingen.

bemiddelen waar kan

Eerst gaan we met alle partijen op zoek naar een oplossing waarmee iedereen tevreden is. Bijvoorbeeld over de alimentatie, omgangsregelingen voor kinderen of verdeling van goederen.

juridische procedures opstarten

Scheiden doe je niet zomaar. De gemoederen lopen vaak hoog op en zit er niets anders op dan een rechter te laten beslissen over bepaalde afspraken. Uiteraard verdedig ik dan jouw belangen.

Heb je nog nooit met een advocaat familierecht samengewerkt?

Als je huwelijk toch strandt

Kom zeker eerst even langs voordat je gaat samenwonen of trouwen. Dan bespreken we de nodige afspraken en leggen deze vast in een (huwelijks)contract.

Voel je het einde van je relatie naderen? Dan bekijken we op voorhand al je opties. Waar sta je bij een scheiding? Waarop heb je recht of net niet? Wat met de kinderen? Zo ben je voorbereid op wat komt. Verandert een scheiding als vrienden toch in een vechtscheiding? Wacht niet te lang en kom langs. Verwacht je aan een goede babbel om daarna de nodige stappen te nemen.

Niet alleen gespecialiseerd in familierecht

Als advocaat richt ik mij niet alleen op familierecht. Neem ook zeker contact met mij op als je als ondernemer problemen hebt met wanbetalers. Ik sta ook huurders en verhuurders met huurgeschillen bij. Verder treed ik op als advocaat bij contractbreuken, aansprakelijkheidskwesties en bouwgeschillen.

Draagkracht

Kracht om je conflict te dragen

Pas in mijn rechtenstudies besefte ik waarom ik zo graag advocaat wou worden. Om mensen een stem te geven en om hen bij te staan bij juridische conflicten. Niet alleen in de rechtbank als advocaat, maar ook als luisterend oor en klankbord.

En dat is precies waarvoor Draagkracht staat: ik draag je doorheen het conflict en geef je zo de kracht om ermee om te gaan. Maar vergis je niet. Eenmaal in de rechtbank neemt mijn winnaarsmentaliteit het over en ga ik tot het uiterste.

Aangenaam, ik ben Doreen.