Draagkracht
Incasso

ADVOCAAT
INCASSO: Als klanten niet betalen

Klanten die te laat betalen, voor veel ondernemers is dat eerder regel dan uitzondering. Maar wat als je klant een factuur betwist, niet wil of kan betalen? Als jouw incassoadvocaat bepalen we samen de beste strategie om jouw geld te innen.

Zeg nee tegen wanbetalers

Je schakelt natuurlijk niet zomaar een incassoadvocaat in. Vaak heb je al talloze aanmaningen per mail of zelfs al aangetekende brieven verstuurd. En vreemd genoeg neemt je klant de telefoon niet meer op als je hem belt. Zelfs het incassobureau dat je al onder de arm nam, boekte geen succes.

Ondertussen zorgt de wanbetaler ervoor dat ook jouw cashflow in het gedrang komt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

“Een wanbetaler heeft altijd een reden om niet te betalen. Daarom bepaal ik als incassoadvocaat per dossier wat de beste strategie is om een schuld te innen.”

Blijft er een factuur wat langer dan normaal openstaan? En reageert de klant niet meer?

Draagkracht

Wat doet Draagkracht als jouw incassoadvocaat?

juridisch advies geven

Wat is de beste manier om de schuld van je wanbetaler te innen? Is er ruimte voor een betalingsregeling, een afbetalingsplan of nemen we gerechtelijke stappen? Ik geef je het nodige advies, altijd gekoppeld aan een realistische oplossing.

incassomaatregelen nemen

De eerste stap is een aangetekende aanmaning sturen. Het feit dat die brief van een incassoadvocaat komt, overtuigt veel wanbetalers om contact met ons op te nemen. Of zelfs gewoon te betalen.

onderhandelen met wanbetaler

Als we een proces kunnen vermijden, dan doen we dat ook. Daarom kan ik in jouw naam onderhandelen met de schuldenaar zodat we een oplossing vinden die voor beide partijen acceptabel is. Denk aan een betalingsregeling.

gerechtelijke procedure opstarten

Lukt het niet om buiten de rechtbank iets te regelen? Dan start ik een gerechtelijke procedure zodat jij, in de mate van het mogelijke, zo snel mogelijk je schuld kunt innen.

Wil je meer weten hoe ik werk als incassoadvocaat?

Een wanbetaler? Wat nu?

Wacht niet te lang met de volgende stappen te nemen. Geef jezelf een termijn: als de wanbetaler niet overgaat tot betaling voor een bepaalde datum, schakel mij dan in als incassoadvocaat. Want jij hebt recht op je centen.

Als de wanbetaler uiteindelijk toch betaalt, dan krijg je rechtstreeks het bedrag. Extra kosten zoals intresten en schadevergoedingen zijn dan mijn ereloon als incassoadvocaat. Kan de schuldenaar door bijvoorbeeld een faillissement die kosten niet betalen? Dan zijn die wel voor jouw rekening

Meer dan een incassoadvocaat

Mijn specialisatie ligt niet alleen bij incasso. Dus heb je een ander probleem dan een wanbetaler? Laat het me weten en dan bekijken we wat ik voor jou kan doen. Valt jouw vraag buiten mijn expertise? Dan verwijs ik je door naar een advocaat die je wel kan helpen.

Draagkracht

Kracht om je conflict te dragen

Pas in mijn rechtenstudies besefte ik waarom ik zo graag advocaat wou worden. Om mensen een stem te geven en om hen bij te staan bij juridische conflicten. Niet alleen in de rechtbank als advocaat, maar ook als luisterend oor en klankbord.

En dat is precies waarvoor Draagkracht staat: ik draag je doorheen het conflict en geef je zo de kracht om ermee om te gaan. Maar vergis je niet. Eenmaal in de rechtbank neemt mijn winnaarsmentaliteit het over en ga ik tot het uiterste.

Aangenaam, ik ben Doreen.