Draagkracht
Over
Vindt u hier niet meteen de informatie die u zoekt? Neem gerust verder contact op met ons.

Hoe de job als advocaat mij als kind al aansprak

Wat wil je later worden? Bij mij was het antwoord eenvoudig: advocaat. Geen idee waarom de job als advocaat me toen al aansprak. Want ik kende niemand die advocaat was. Pas in mijn eerste jaar rechten kwam ik te weten dat een advocaat elke dag de problemen van een ander moet oplossen.

Mensen een stem geven

Al snel besefte ik dat problemen oplossen niet de reden was waarom de advocatuur me zo fascineerde. Maar wel het feit dat veel mensen moeilijk voor zichzelf kunnen opkomen. Ze kennen te weinig van de rechtsgang en zijn vaak gewoon niet communicatief genoeg. Als advocaat kan ik jou die stem geven.
Draagkracht
Draagkracht

“Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld, en wat wordt bedoeld en niet gezegd, gaat de meeste liefde verloren.”

Draagkracht

Karel verbrugghe uit Moerbeke
“Ik geef toe dat ik eigenlijk niet zoveel moet weten van advocaten. Het zijn nogal ‘stijve’ mensen. Maar Doreen springt er voor mij echt uit. Ze heeft niet die typische advocatenuitstraling. Ze is zeer toegankelijk en aangenaam. Haar manier van handelen is correct en eerlijk.”

Contracten, Aansprakelijkheid

Menselijkheid en recht hand in hand

Je zou het niet meteen verwachten van een advocaat, maar ik ben een gevoelsmens. Ik begrijp perfect wat jij ervaart als je in een conflict terechtkomt. Daarom start ik elke kennismaking met een goede babbel. Want iemand die naar je luistert en je begrijpt is minstens even belangrijk als iemand die je probleem oplost.

Maar vergis je niet. Want eenmaal in de rechtszaal heb ik een winnaarsmentaliteit. Daar komt de harde, zakelijke Doreen naar boven. Iemand die met beide voeten op de grond staat en altijd gaat voor het beste resultaat.

Kracht om je conflict te dragen

Waarom ik mijn advocatenkantoor niet gewoon Doreen D’hondt noem? Omdat het zo weinig zegt. De tijd van advocaten die boven de cliënt staan, is voorbij. Of toch wat mij betreft. Met Draagkracht vertel ik in één woord waarvoor ik sta: ik draag je doorheen het conflict en geef je zo de kracht om ermee om te gaan.

Hoe je mij als advocaat moet aanspreken?
Gewoon: Doreen

Ik ben ook maar een mens,
en daar heb ik harde bewijzen voor. Want:

Geef mij maar een goede romcom in plaats van een advocatenserie.

Om te ontspannen sport ik enkele keren per week. Of dat probeer ik toch.

Ik hou van luilekkervakanties in de zon met een goed boek. En met mijn man en kinderen.

Elke vrijdag trek ik om 17 uur naar het cafeetje naast de deur voor een aperitief.

Dus als je me mailt of belt, hoef je me niet aan te spreken als advocaat, maar gewoon als Doreen.