Draagkracht

Kimberley Thijs uit Sint-Niklaas

18 april 2023
 | Huur, Aansprakelijkheid, Contracten, Testimonial

Wie de huurwoning van zijn dromen vindt, waant zich voor enkele jaren gesetteld. Maar niets bleek minder waar voor Kimberley uit Sint-Niklaas. Amper een week nadat zij en haar partner naar een huurwoning verhuisd waren, ontstond er een ernstige lekkage, waarvoor de huurbaas geen verantwoordelijkheid wilde opnemen. Een zaak waar Advocatenkantoor Draagkracht maar al te graag de mouwen voor opstroopte!

Kimberley Thijs was al een tijdje op zoek naar een mooi en fijn huurhuis toen ze via een immokantoor het ideale stekje vond in Sint-Niklaas. Ze sloot het huurcontract af en verhuisde enkele maanden later samen met haar partner naar het nieuwe adres. Kimberley: “Alles verliep op rolletjes, totdat er op dag negen plots een enorme ravage ontstond: er stroomde op onverklaarbare wijze water van de badkamer op de eerste verdieping door de vloer naar de woonkamer”. De lekkage was grootschalig en het vuile toiletwater vernielde een groot deel van de meubels van het koppel.

Juridische steun

Alsof die schok nog niet groot genoeg was, kreeg Kimberley na het aankaarten van de schade bij de huurbaas te horen dat hij de schuld bij hen legde. “Na amper een week in dit huis te hebben gewoond, was dat onmogelijk. Er moet iets structureel niet goed hebben gezeten, anders was zo’n lekkage nooit ontstaan.” Helaas was de huurbaas onvermurwbaar. Kimberley zag zich genoodzaakt om juridische ondersteuning te zoeken en haar zaak aan de rechtbank voor te leggen.

Tweede verhuizing

Doreen is expert op het vlak van huurgeschillen en hielp Kimberley graag verder. “Zij heeft er eerst voor gezorgd dat er een stadsdienst langskwam om de woning te bekijken. Daardoor is het huis onbewoonbaar verklaard.” Ondertussen moesten Kimberley en haar partner hun vers verhuisde spullen – althans, de dingen die nog bruikbaar waren – weer inpakken en een tweede verhuizing ondergaan. “We zijn ingetrokken bij mijn grootvader en hebben daar vier maanden gewoond, totdat we een nieuw appartement vonden.”

Onschuldig

Het huurgeschil sleepte aan omdat de huurbaas veelvuldig voor uitstel zorgde. “Het duurde in totaal bijna een jaar. Gelukkig hield Doreen het proces op gang, ondanks het verzet van de tegenpartij. Ze heeft ijzersterk werk geleverd en ons altijd heel goed begeleid.” Met als resultaat dat Kimberley uiteindelijk dan toch het gewenste oordeel mocht horen van de rechter: haar treft geen blaam. Ze hoeft dus niet op te draaien voor de schade en de huurbaas is verantwoordelijk voor de kosten van de herstellingen aan de badkamer én de renovatie van de woonkamer. “Een hele opluchting. Al hadden we het liefst een verhuizing of twee minder georganiseerd. Maar met de juiste, deskundige begeleiding hoeven we nu in elk geval geen geld neer te leggen voor schade die nooit door ons is veroorzaakt.”

Ben je zelf ook huurder of verhuurder? Heb je vragen over huurrecht en wil je weten wat Advocatenkantoor Draagkracht voor jou kan betekenen? Neem dan zeker contact met ons op!

Gerelateerde testimonials

Astrid liet haar algemene voorwaarden opstellen door Doreen van advocatenkantoor Draagkracht. Ook toen een klant niet betaalde klopte ze aan bij Doreen.

25 april 2024
 | Contracten, Testimonial

Dora wil een contract opzeggen met een klant die ook weigert de facturen te betalen. Wanneer een gesprek niet helpt, vraagt ze Doreen om hulp.

6 november 2023
 | Testimonial, Contracten

Wanneer Gino Gellens een dak laat plaatsen, blijkt er al snel het een en ander mis te zijn. Hij spreekt de dakwerker daarover aan en wijst hem op zijn aansprakelijkheid. Tevergeefs. Na twee jaar is de maat vol en besluit Gino om de hulp in te roepen van een advocaat in bouwrecht.

27 september 2023
 | Bouw, Aansprakelijkheid, Contracten, Testimonial

Na de verkoop van zijn auto belandde Karel Vanbrugghe uit Moerbeke in een verkoopgeschil. Gelukkig kon hij rekenen op de expertise van Doreen.

18 april 2023
 | Contracten

De verantwoordelijke debiteurenbeheer bij Aternio koos voor het juridische advies van Advocatenkantoor Draagkracht om onbetaalde facturen te innen.

18 april 2023
 | Incasso, Testimonial

Bram Verbeken werkte voor de vroegtijdige beëindiging van zijn handelshuurcontract samen met Advocatenkantoor Draagkracht.

18 april 2023
 | Huur, Contracten, Testimonial