Draagkracht

Peter uit Beveren

18 april 2023
 | Huur, Contracten, Testimonial

Elke begripvolle verhuurder ziet weleens een laattijdige betaling door de vingers. Maar waar ligt de grens? Voor je het weet, loopt de huurachterstal hoog op. En wat dan? Voor Peter uit Beveren was de maat vol toen zijn huurder al voor de vijfde maand op rij niet meer betaalde. Hij zocht en vond hulp bij Doreen.

Wispelturige huurder

“Ik verhuur mijn appartement al een tijdje aan een jonge dertiger. Het laatste jaar verliepen de betalingen ineens een stuk onregelmatiger. Dan weer wel en dan weer niet. Ik maakte hem daar af en toe attent op, maar er kwam geen beterschap. Integendeel. Plots bedroeg de huurachterstal vijf maanden. Toen had ik er echt genoeg van.”

Op (en met) gevoel

“Een vriend in de vastgoedwereld vertelde me over een advocate uit de buurt mét expertise in huurrecht . Dat leek me een sterke combinatie. Mijn eerste afspraak met Doreen bevestigde mijn voorgevoel. Ze gaf meteen een heel professionele indruk en legde naast specifieke kennis van zaken vooral veel empathie aan de dag.“

Aangetekende brief

“Ze luisterde aandachtig naar mijn voorstel om een afbetalingsplan op te stellen en ging daar direct mee aan de slag. In een mum van tijd stond alles op papier en kreeg mijn huurder een aangetekende brief in de bus. Daarin stond uitdrukkelijk vermeld dat de zaak voor de vrederechter zou komen indien hij de achterstallige huur niet betaalde.”

Meteen raak

“We hadden die achterstallige huur opgesplitst in maandelijkse schijven van 200 euro boven op de doorlopende huur. De kort-op-de-balbrief van Doreen miste zijn effect niet. Wellicht had mijn huurder intussen ook een externe budgetbeheerder. Hoe dan ook: sindsdien komen alle betalingen vlot binnen. Zowel de achterstal als het maandelijkse huurgeld.”

(A)typisch meester D’hondt

“De vrederechter hoeft voorlopig dus niet aan de bak. En daar ben ik heel blij om. Ook al duurt het nog een tijdje voor ik het volledige bedrag in handen heb. Het mooiste aan dit verhaal? Dat Doreen me regelmatig een e-mail stuurt met een stand van zaken. Die nazorg en persoonlijke opvolging vind ik écht geweldig. Typisch Draagkracht en een duidelijke stijlbreuk met grotere kantoren.”

Gerelateerde testimonials

Astrid liet haar algemene voorwaarden opstellen door Doreen van advocatenkantoor Draagkracht. Ook toen een klant niet betaalde klopte ze aan bij Doreen.

25 april 2024
 | Contracten, Testimonial

Dora wil een contract opzeggen met een klant die ook weigert de facturen te betalen. Wanneer een gesprek niet helpt, vraagt ze Doreen om hulp.

6 november 2023
 | Testimonial, Contracten

Wanneer Gino Gellens een dak laat plaatsen, blijkt er al snel het een en ander mis te zijn. Hij spreekt de dakwerker daarover aan en wijst hem op zijn aansprakelijkheid. Tevergeefs. Na twee jaar is de maat vol en besluit Gino om de hulp in te roepen van een advocaat in bouwrecht.

27 september 2023
 | Bouw, Aansprakelijkheid, Contracten, Testimonial

Na de verkoop van zijn auto belandde Karel Vanbrugghe uit Moerbeke in een verkoopgeschil. Gelukkig kon hij rekenen op de expertise van Doreen.

18 april 2023
 | Contracten

De verantwoordelijke debiteurenbeheer bij Aternio koos voor het juridische advies van Advocatenkantoor Draagkracht om onbetaalde facturen te innen.

18 april 2023
 | Incasso, Testimonial

Bram Verbeken werkte voor de vroegtijdige beëindiging van zijn handelshuurcontract samen met Advocatenkantoor Draagkracht.

18 april 2023
 | Huur, Contracten, Testimonial