Draagkracht

Elise Cole uit Sinaai

18 april 2023
 | Huur, Contracten, Testimonial

Als lifecoach kiest Elise voluit voor het leven. Niet bij de pakken blijven zitten en durven loslaten. Precies wat ze deed toen haar huurwoning een koude en vochtige plek bleek. Ze vond een warmere thuis voor haarzelf en haar zoon, en zette het huurcontract vroegtijdig stop. Maar dat viel niet in goede aarde bij de huisbaas. Hij legde haar een factuur voor herstellingswerken voor en eiste de huurwaarborg op. Elise verzette zich en schonk al haar vertrouwen aan Advocatenkantoor Draagkracht.

Vertrouwen als basis

“Vertrouwen is een van de basisthema’s in mijn job. Geloven in wat komt én vertrouwen in de juiste mensen. In dit geval: Advocatenkantoor Draagkracht. Ik leerde Doreen kennen tijdens een coaching en zag meteen welk vlees ik in de kuip had: een straffe madam die altijd voluit gaat. Bij het geschil met mijn huisbaas wist ik dan ook meteen wie ik moest bellen.”

Ademhalingsproblemen

“Ik woonde met mijn elfjarige zoon in een huurwoning in Sinaai. Al vlug bleek dat die in zeer slechte staat verkeerde. Door de grootte en het enkelglas was het er constant koud en kil. Mijn zoon kampte zelfs met ademhalingsproblemen. Toen ik toevallig op een ander huis stootte, maakte ik een drastische beslissing en zei het huurcontract vroegtijdig op.”

Welke werken?

“Ik moest een deel van de huurwaarborg laten vallen. Maar ik was vooral blij dat we er weg konden. Toen ik de rest van de waarborg wilde oppikken bij het verhuurkantoor, kreeg ik plots een factuur voorgeschoteld. Voor herstellingswerken. Ik viel compleet uit de lucht, want ik wist niets van die ingrepen. Ook de uitvoerder was mij totaal onbekend.”

Agressief

“Ik weigerde te betalen en kreeg de rest van mijn waarborg niet terug. Het was duidelijk dat de huisbaas mij zo wilde terugpakken voor het stopzetten van de huur. Terwijl hij voordien al mijn vragen om dingen te repareren genegeerd had. Praten met die man was trouwens onmogelijk. Hij was zó agressief. Ik had een kuitenbijter van een advocaat nodig en dacht meteen aan Doreen.”

Extra slagkracht

“Ze zei me dat ik mijn vragen over reparaties en herstellingen schriftelijk aan de huisbaas had moeten stellen. Dat had me meer slagkracht gegeven. Maar die had Doreen voldoende. De vrederechter stelde een compromis voor, maar Doreen toonde aan dat ik totaal niet op de hoogte was van de betreffende werken. Best wel grappig … de man kreeg er nauwelijks een speld tussen.”

Stenendraaiers

“Amper een maand na mijn eerste contact met Doreen was de zaak al van de baan. Ik hoefde de factuur niet te betalen en kreeg het restant van de waarborg terug. Dat is wat ze bij Draagkacht doen: het onderste uit de kan halen. In ál hun dossiers. They leave no stone unturned! En dat gaf mij als cliënt een ongelooflijk veilig gevoel.”

Gerelateerde testimonials

Astrid liet haar algemene voorwaarden opstellen door Doreen van advocatenkantoor Draagkracht. Ook toen een klant niet betaalde klopte ze aan bij Doreen.

25 april 2024
 | Contracten, Testimonial

Dora wil een contract opzeggen met een klant die ook weigert de facturen te betalen. Wanneer een gesprek niet helpt, vraagt ze Doreen om hulp.

6 november 2023
 | Testimonial, Contracten

Wanneer Gino Gellens een dak laat plaatsen, blijkt er al snel het een en ander mis te zijn. Hij spreekt de dakwerker daarover aan en wijst hem op zijn aansprakelijkheid. Tevergeefs. Na twee jaar is de maat vol en besluit Gino om de hulp in te roepen van een advocaat in bouwrecht.

27 september 2023
 | Bouw, Aansprakelijkheid, Contracten, Testimonial

Na de verkoop van zijn auto belandde Karel Vanbrugghe uit Moerbeke in een verkoopgeschil. Gelukkig kon hij rekenen op de expertise van Doreen.

18 april 2023
 | Contracten

De verantwoordelijke debiteurenbeheer bij Aternio koos voor het juridische advies van Advocatenkantoor Draagkracht om onbetaalde facturen te innen.

18 april 2023
 | Incasso, Testimonial

Bram Verbeken werkte voor de vroegtijdige beëindiging van zijn handelshuurcontract samen met Advocatenkantoor Draagkracht.

18 april 2023
 | Huur, Contracten, Testimonial