Draagkracht

Esmeralda en Joseph uit Gent

18 april 2023
 | Huur, Aansprakelijkheid, Contracten, Testimonial

“Het pleister en de stenen vielen van de muur!” Het vochtprobleem in de huurwoning van Esmeralda Van Looy en Joseph De Block stond als een paal boven water. Toch wilde de huisbaas het probleem niet erkennen. Meer nog: hij achtte het echtpaar verantwoordelijk voor het euvel én de schade. Via de huurdersbond kwam Esmeralda in contact met Doreen.

Natte schapenvelletjes

“Amper twee maanden na onze intrek in het appartement in Sint-Gillis-bij-Dendermonde kwam het vochtprobleem aan de oppervlakte. Letterlijk. De schapenvelletjes van onze honden waren kletsnat, dus het was al snel duidelijk dat het van onderuit kwam. Toen we de verhuurder daarmee confronteerden, lachte hij het probleem gewoon weg. Tot driemaal toe.”

Via via

“Hij was nochtans heel goed op de hoogte, want eerder was zijn zoon er blijkbaar om dezelfde reden vertrokken. Op zoek naar een nieuwe woonst kwam ik terecht in het immokantoor. Ik deed er mijn verhaal en ze verwezen mij door naar de gemeente. Een goede raad, want kort na mijn melding stond er een ambtenaar van de Vlaamse Gemeenschap op de stoep.”

Woedend

“Die bevestigde dat het ging om opstijgend vocht, veroorzaakt door een gebrekkige waterkering. ‘Niet uitzonderlijk voor huizen uit de jaren zeventig’, zei hij. Die conclusie ging per aangetekend schrijven naar de huisbaas. Dat hij niet op de hoogte was van onze stappen maakte hem woedend. Maar toegeven deed hij nog altijd niet.”

Contractbreuk?

“Volgens hem was het allemaal onze schuld. Hij eiste een vergoeding voor de opgelopen schade en dreigde met het inhouden van de huurwaarborg, omdat we ons contract na minder dan drie jaar wilden opzeggen. In totaal ging het om meer dan 5000 euro. Hij zette ons ook uit de woning. We hadden dus écht wel een advocaat nodig.”

Ontbinding huurcontract

“De huurdersbond bracht mij in contact met Doreen. Ze luisterde naar ons verhaal en beet zich onmiddellijk vast in het dossier. Voor ik het wist, was de zaak van de baan. De huurovereenkomst werd ontbonden en de rechter sprak ons volledig vrij. We zijn niet eens naar de rechtbank moeten gaan! Gelukkig, want de confrontatie met onze huisbaas wilden we absoluut vermijden.”

Klik

“Intussen wonen we in een nieuwbouwappartement in Gent. Het ging ons helemaal niet om het geld. Wél om het feit dat iemand ons valselijk beschuldigde. Dat voelde Doreen direct aan. Als leek heb je zóveel vragen. Maar zij ging er geen enkele uit de weg. En als ze even niet bereikbaar was, belde ze meteen terug. Zalig. Onze samenwerking in drie woorden? De perfecte klik.”

Ook een huisbaas die zijn verantwoordelijkheid ontloopt en elk probleem weglacht? Neem contact op en wij zorgen dat je gehoord wordt.

Gerelateerde testimonials

Astrid liet haar algemene voorwaarden opstellen door Doreen van advocatenkantoor Draagkracht. Ook toen een klant niet betaalde klopte ze aan bij Doreen.

25 april 2024
 | Contracten, Testimonial

Dora wil een contract opzeggen met een klant die ook weigert de facturen te betalen. Wanneer een gesprek niet helpt, vraagt ze Doreen om hulp.

6 november 2023
 | Testimonial, Contracten

Wanneer Gino Gellens een dak laat plaatsen, blijkt er al snel het een en ander mis te zijn. Hij spreekt de dakwerker daarover aan en wijst hem op zijn aansprakelijkheid. Tevergeefs. Na twee jaar is de maat vol en besluit Gino om de hulp in te roepen van een advocaat in bouwrecht.

27 september 2023
 | Bouw, Aansprakelijkheid, Contracten, Testimonial

Na de verkoop van zijn auto belandde Karel Vanbrugghe uit Moerbeke in een verkoopgeschil. Gelukkig kon hij rekenen op de expertise van Doreen.

18 april 2023
 | Contracten

De verantwoordelijke debiteurenbeheer bij Aternio koos voor het juridische advies van Advocatenkantoor Draagkracht om onbetaalde facturen te innen.

18 april 2023
 | Incasso, Testimonial

Bram Verbeken werkte voor de vroegtijdige beëindiging van zijn handelshuurcontract samen met Advocatenkantoor Draagkracht.

18 april 2023
 | Huur, Contracten, Testimonial