Draagkracht

Dora vindt in Doreen meer dan een advocaat contractenrecht

6 november 2023
 | Testimonial, Contracten

Dora wil het contract opzeggen met haar klant, maar dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bovendien weigert die ook enkele facturen te betalen. En dat bezorgt Dora de nodige kopzorgen. Om wat extra druk te zetten, besluit ze om de hulp van Doreen in te roepen.

“Ik ben zelfstandig communicatie-expert”, vertelt Dora. “Ik had problemen met een klant en wilde het contract beëindigen. Bleek dat ik slechte opzegvoorwaarden voor mezelf had onderhandeld. Dat bracht me in een moeilijke positie.”

Dora probeert met de klant te praten, maar die gesprekken draaien op niets uit. Na verloop van tijd worden de achterstallige betalingen een echt probleem en veroorzaken ze veel stress. “Ik had behoefte aan closure en begeleiding in de volgende, eventuele juridische, stappen.”

Geen tijd verspillen

“Gelukkig kende ik Doreen al. We ontmoetten elkaar tijdens een netwerkevenement voor ondernemende vrouwen. We hadden al een kennismakingsgesprek gehad en een soort engagement uitgesproken. Want mijn bedrijf groeide snel en ik wilde geen tijd verspillen bij het zoeken naar juridische hulp wanneer er zich een probleem voordeed. Dat bleek een slimme zet.”Geen tijd verspillen

Tandje bijsteken

“Doreen keek naar het grotere plaatje en begreep mijn emotionele behoeften. In plaats van meteen op juridische acties te focussen, gaf ze prioriteit aan wat ik nodig had. Zo probeerde ze ervoor te zorgen dat de communicatie met de klant niet verslechterde door e-mails op te stellen die ik dan verstuurde.”

Maar ook die aanpak heeft weinig effect op de klant. Doreen besluit een tandje bij te steken en voegt juridische argumenten toe aan de e-mails. Vervolgens zet Dora haar mee in CC. “Dat maakte wél indruk”, lacht ze. “De klant kreeg schrik en begon eindelijk te reageren.”

Steun in emotioneel zware tijd

“Doreen heeft me altijd duidelijk gemaakt wat mijn opties waren. Al is het gelukkig nooit tot een rechtszaak gekomen. Uiteindelijk is alles in mijn voordeel uitgedraaid. Ik ontving al mijn betalingen en het contract werd ontbonden zoals ik wilde.”

Bovendien vindt Dora in Doreen meer dan een advocaat. “Ze is reactief, toegankelijk en communiceert helder”, aldus Dora. “Ze gaf me niet alleen juridische hulp, maar ook het gevoel van steun en kracht in een emotioneel zware periode. Met Doreen had ik iemand aan mijn zijde waardoor ik me minder alleen en sterker voelde.”

Wil jij naast de nodige juridische hulp ook een luisterend oor? En wil je, net als Dora, een advocaat achter de hand hebben voordat problemen zich voordoen?

Laten we kennismaken

Wacht niet te lang met onbetaalde facturen te innen en schakel daarvoor een expert in, zoals een advocaat. Foto Envato: NEHLAKB

Onbetaalde facturen innen? Doe meteen een beroep op een advocaat in plaats van een incassobureau. Waarom? Dat lees je hier.

17 april 2023
 | Incasso
Wacht niet te lang met onbetaalde facturen te innen en schakel daarvoor een expert in, zoals een advocaat. Foto Envato: NEHLAKB

Met algemene voorwaarden op je factuur vermijd je vaak discussies. Staan die kleine lettertjes op punt? Check het nu.

1 april 2022
 | Contracten
Foto Envato MA89TD2 Wil je een contract eenzijdig ontbinden? Neem dan altijd een advocaat onder de arm. In deze blog lees je waarom.

Een contract ontbinden of stopzetten? Ga voor de voorzichtige aanpak. Zeker bij een eenzijdige ontbinding. Lees hier hoe.

1 november 2021
 | Contracten

Gerelateerde testimonials

Astrid liet haar algemene voorwaarden opstellen door Doreen van advocatenkantoor Draagkracht. Ook toen een klant niet betaalde klopte ze aan bij Doreen.

25 april 2024
 | Contracten, Testimonial

Wanneer Gino Gellens een dak laat plaatsen, blijkt er al snel het een en ander mis te zijn. Hij spreekt de dakwerker daarover aan en wijst hem op zijn aansprakelijkheid. Tevergeefs. Na twee jaar is de maat vol en besluit Gino om de hulp in te roepen van een advocaat in bouwrecht.

27 september 2023
 | Bouw, Aansprakelijkheid, Contracten, Testimonial

Na de verkoop van zijn auto belandde Karel Vanbrugghe uit Moerbeke in een verkoopgeschil. Gelukkig kon hij rekenen op de expertise van Doreen.

18 april 2023
 | Contracten

De verantwoordelijke debiteurenbeheer bij Aternio koos voor het juridische advies van Advocatenkantoor Draagkracht om onbetaalde facturen te innen.

18 april 2023
 | Incasso, Testimonial

Bram Verbeken werkte voor de vroegtijdige beëindiging van zijn handelshuurcontract samen met Advocatenkantoor Draagkracht.

18 april 2023
 | Huur, Contracten, Testimonial

Advocatenkantoor Draagkracht zorgt voor een correcte betaling van al uw grote én kleine openstaande facturen.

18 april 2023
 | Incasso, Testimonial