Draagkracht
Contracten

ADVOCAAT
CONTRACTENRECHT: Als breuken in een contract verschijnen

Hoe waterdicht is het contract dat je afsluit bij een aan- of verkoop? Wat gebeurt er bij een contractbreuk? Of wat als de tegenpartij de verplichtingen niet nakomt die in de overeenkomst staan? Als advocaat met specialisatie contractenrecht help ik je om contractuele geschillen te voorkomen of op te lossen.

Als een (ver)koop niet van een leien dakje loopt

Alle overeenkomsten die je samen met de tegenpartij ondertekent, zijn contracten. Leeft een van beide partijen de gemaakte afspraken niet na? Dan spreek je van contractbreuk.

En wat als je merkt dat er na een aankoop iets niet klopt? Stel: je koopt een woning en nadien blijkt die niet in orde te zijn met de bouwvergunning of kreeg je verkeerde info over de uitbreidingsmogelijkheden. Is dat ook contractbreuk? En heb je dan recht op een schadevergoeding?

“Staat er in je contract niets over een schadevergoeding? Dan bekijken we wat er in het contractenrecht staat.”

Heb je het gevoel dat je een advocaat kunt gebruiken?

Draagkracht

Wat doet Draagkracht als jouw advocaat contractenrecht?

adviseren bij contracten

Goede afspraken maken goede vrienden. En dat geldt zeker als je een contract afsluit. Om contractuele geschillen te voorkomen, geef ik je advies over hoe je een waterdicht contract afsluit mét vermelding wat er gebeurt bij contractbreuk.

onderhandelen bij contractbreuk

Voordat we naar de rechter stappen, bekijken we samen met alle partijen hoe we een gepaste oplossing vinden die werkt voor iedereen.

gerechtelijke procedure opstarten

Ik verzamel de nodige bewijzen en juridische documenten en bouw een stevig dossier op. Als jouw advocaat vertegenwoordig ik jou uiteraard in de rechtbank.

Nog nooit met een advocaat gewerkt?

Help! Ik snap niets van contractenrecht

En dat hoeft ook niet, want ik ben de specialist. Dus voordat je een belangrijk contract afsluit, leg het dan eerst aan mij voor. Ik bekijk of er geen addertjes onder het gras zitten en wat er gebeurt als de dingen fout lopen. Daarna kun jij met een gerust hart je handtekening zetten.

Loopt er toch iets mis waar je samen met de tegenpartij niet uitgeraakt? Schakel mij dan zo snel mogelijk in. Op die manier kunnen we de schade beperken en een gepaste oplossing vinden.

Als je geen advocaat in contractenrecht zoekt

Contractenrecht is een ruim begrip, maar weet dat mijn expertise ook bij verkeersrecht en bouw- en huurrecht ligt. Daarnaast help ik ondernemers met wanbetalers.

Heb je een probleem en weet je niet goed bij welke advocaat je daarvoor moet zijn? Laat het me gewoon weten, dan help ik je verder.

Draagkracht