Draagkracht

Blog

Vindt u hier niet meteen de informatie die u zoekt? Neem gerust verder contact op met ons.

verkeersongeval

Ben je betrokken bij een verkeersongeval en heb je schade? Het kan overweldigend zijn, maar er zijn praktische stappen die je kunt nemen om je rechten te beschermen. Van het verzamelen van bewijs tot het indienen van aangifte bij je verzekeraar, het is cruciaal om goed voorbereid te zijn. Wist je dat een Europees aanrijdingsformulier en foto's van het ongeval essentieel kunnen zijn? En als je gewond bent, is het belangrijk om medische attesten te verkrijgen. Ontdek meer tips en zorg ervoor dat je goed omgaat met deze moeilijke situatie!

16 oktober 2024
 | Verkeer, Geen categorie
aanrijding

Ben je betrokken geweest bij een verkeersongeval en weet je niet goed hoe je het aanrijdingsformulier moet invullen? Geen zorgen! In ons artikel geven we je handige tips en aandachtspunten om ervoor te zorgen dat je alle belangrijke informatie correct invult. Van het noteren van getuigen tot het maken van een schets, wij helpen je stap voor stap door het proces. Lees verder en zorg ervoor dat je goed voorbereid bent!

10 oktober 2024
 | Verkeer
onbetaalde facturen

Onbetaalde facturen kunnen een grote frustratie zijn voor ondernemers. Het niet ontvangen van betalingen kan niet alleen je cashflow in gevaar brengen, maar ook je motivatie aantasten. Sinds 1 september 2023 zijn er nieuwe regels voor het invorderen van schulden bij consumenten. Wist je dat je verplicht bent om een kosteloze betalingsherinnering te sturen? In onze blog ontdek je alles wat je moet weten over de nieuwe regels, de kosten van herinneringen en de maximale schadebedingen. Laat je niet verrassen en zorg ervoor dat je goed voorbereid bent! Lees verder voor essentiële tips en informatie.

1 oktober 2024
 | Incasso
_DSC40902

Draagkracht: het volgende hoofdstuk

24 september 2024
 | Geen categorie
einde-contract

Ontdek hoe je een handelsovereenkomst kunt laten ontbinden en krijg waardevolle inzichten en praktische tips om dit proces succesvol te doorlopen.

24 september 2024
 | Huur, Contracten, Geen categorie
Wat zijn de gevolgen van wettelijk samenwonen? Wat zijn de voordelen en nadelen? In deze blog vind je een overzicht.

De gevolgen van wettelijk samenwonen: een overzicht van de voordelen en nadelen.

12 maart 2024
 | Familie
x

De voordelen van feitelijk samenwonen wegen niet altijd op tegen de nadelen. Je informeert best even over de gevolgen ervan.

24 januari 2024
 | Familie
Valt afgebladderd schilderwerk onder normale slijtage bij een huurwoning of is het huurschade? En wie draait op voor de kosten?

Er is een dunne lijn tussen normale slijtage aan een huurwoning of huurschade. Alleen een expert kan de schade bepalen. Lees meer.

4 december 2023
 | Huur, Aansprakelijkheid, Contracten
Als je investeert in een huurpand om het in te richten als bakkerij, beschermt de handelshuurwet jou tegen de plotse opzeg van je handelshuur.

Een verhuurder kan niet zomaar de handelshuur opzeggen. En gelukkig. Maar in welke gevallen kan het wel? Ontdek het hier.

6 november 2023
 | Geen categorie, Contracten, Huur
Schakel bij huurgeschillen een advocaat in en laat je correct adviseren en vertegenwoordigen.

Laat problemen met je (ver)huurder niet aanslepen en schakel op tijd een advocaat in bij huurgeschillen. Waarom? Dat lees je hier.

26 september 2023
 | Huur, Contracten