Draagkracht

Shaun Verrekt uit Sint-Niklaas

18 april 2023
 | Huur, Aansprakelijkheid, Contracten, Testimonial

“Toen ik hem vertelde dat ik de woning wilde verkopen, sloegen zijn stoppen helemaal door.” Als Shaun het verhaal over zijn vroegere huurder vertelt, kan hij het nog steeds moeilijk vatten. De man eiste een schadevergoeding en terugbetaling van kosten voor uitgevoerde werkzaamheden. Shaun was dan ook genoodzaakt om een advocaat onder de arm te nemen. Die vond hij in de stad van zijn nieuwe woonst: Sint-Niklaas.

Voorzichtige aanpak

“Eind april vonden mijn vriendin en ik hier ons droomhuis. Daarom besloot ik mijn woning in Schelle te verkopen. Heel voorzichtig informeerde ik mijn huurder. Die was daar allerminst blij mee. Begrijpelijk, want hij woonde er nog maar twee jaar. Ik toonde me dan ook bereid om de boete voor het vroegtijdig verbreken van het contract te betalen.”

Dreigende mails

“Bovendien was niet gezegd dat hij de woning moest verlaten. Misschien kon hij een nieuwe huurovereenkomst aangaan met de toekomstige eigenaar. Maar ik drong niet meer tot hem door. Het nieuws van de verkoop kwam zo hard aan dat hij meteen in het verweer ging. Hij stuurde me mails met een opsomming van gemaakte kosten waarin hij dreigde met schadeclaims.”

Werkuren inbegrepen

“Het ging om schilder- en tuinwerken. Kleine ingrepen die per definitie voor rekening van de huurder zijn. Hij wilde zelfs de werkuren terugvorderen. Toen hij begon over advocaten en de rechtbank, moest ik wel juridische hulp inschakelen. Via een vriendin die strafpleiter is, kwam ik terecht bij Doreen.”

Opzeggende partij

“In zijn woede zette mijn huurder intussen zelf het contract stop. En ook het immokantoor waarmee ik in zee ging, kreeg er stevig van langs. Als opzeggende partij was hij nu degene die een boete moest betalen. Eén maand huur om precies te zijn. Dat liet Doreen hem weten in een officieel schrijven. Samen met de boodschap dat hij geen recht had op een schadevergoeding.”

Derde keer …

“Toen ontplofte hij helemaal en moest ook Doreen het ontgelden. Maar zij bleef kalm en bracht het dossier voor de vrederechter. Omdat mijn huurder zichzelf verdedigde en daarbij meermaals in de fout ging, duurde het uiteindelijk drie zittingen tot de uitspraak. Die dwong hem uiteindelijk tot het betalen van de boete.”

Geen emoties, maar feiten

“Het was hard tegen hard. Maar Doreen wist precies wat ze deed. Zo vroeg ze me uitdrukkelijk om niet naar de rechtbank te komen. Omdat ze uit ervaring wist dat in dit soort zaken emoties vaak de bovenhand nemen. Zij focuste honderd procent op de feiten. En intussen communiceerde ze glashelder over het verloop. Een betere juridische partner kon ik me niet wensen.”

Een huurovereenkomst stopzetten is soms een gevoelige kwestie, maar tegelijk een duidelijk gereglementeerde procedure. Eentje die wij intussen uit ons hoofd kennen. Dus hou het jouwe koel en maak snel een afspraak.

Gerelateerde testimonials

Astrid liet haar algemene voorwaarden opstellen door Doreen van advocatenkantoor Draagkracht. Ook toen een klant niet betaalde klopte ze aan bij Doreen.

25 april 2024
 | Contracten, Testimonial

Dora wil een contract opzeggen met een klant die ook weigert de facturen te betalen. Wanneer een gesprek niet helpt, vraagt ze Doreen om hulp.

6 november 2023
 | Testimonial, Contracten

Wanneer Gino Gellens een dak laat plaatsen, blijkt er al snel het een en ander mis te zijn. Hij spreekt de dakwerker daarover aan en wijst hem op zijn aansprakelijkheid. Tevergeefs. Na twee jaar is de maat vol en besluit Gino om de hulp in te roepen van een advocaat in bouwrecht.

27 september 2023
 | Bouw, Aansprakelijkheid, Contracten, Testimonial

Na de verkoop van zijn auto belandde Karel Vanbrugghe uit Moerbeke in een verkoopgeschil. Gelukkig kon hij rekenen op de expertise van Doreen.

18 april 2023
 | Contracten

De verantwoordelijke debiteurenbeheer bij Aternio koos voor het juridische advies van Advocatenkantoor Draagkracht om onbetaalde facturen te innen.

18 april 2023
 | Incasso, Testimonial

Bram Verbeken werkte voor de vroegtijdige beëindiging van zijn handelshuurcontract samen met Advocatenkantoor Draagkracht.

18 april 2023
 | Huur, Contracten, Testimonial